Finale Challengera za Luku Mikruta

U finalnom dvoboju Damir Džumhur (128. na ATP listi) pobijedio je 20-godišnjeg Splićanina Luku Mikruta sa 7:5, 6:0 i osvojio 17. Izdanje ATP Challengera Zagreb Open, a prvog koje je održano u teniskom kompleksu na Šalati.

U neizvjesnom prvom setu Mikrut je u dugom gemu propustio dvije prilike za break i vodstvo 2:0. Ono što nije učinio Splićanin, napravio je prvi nositelj breakom za 4:3. Luka je uspio u sljedeća dva gema, najduža u meču, prvo vratiti break, a potom i zadržati servis za vodstvo 5:4. No, ti napori kao da su izvukli svu energiju iz mladog Splićanina te je drugi se završio prilično lako za iskusnog Damira.

Prošlotjedna pobjeda na ITF World Tour turnir u Bolu na Braču i finale Zagreb Opena donijet će Luki skok od gotovo 150 mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici na kojoj će se po prvi put u karijeri naći među 400 najboljih svjetskih igrača.

Finale Challengera Zagreb Open je obećavajući i do sada najveći rezultat na ovom stupnju karijere Luke Mikruta koji je drago dite našega kluba, te mu TK Split 1950 pruža punu podršku daljnjem razvoju.

Odgovori