Splitski tenis dobiva novi zamah.

Centralni teren na Firule

Tenis u Splitu uskoro će se podići na višu razinu. Dogovorena je suradnja između Hrvatskog teniskog saveza, Grada Splita i Teniskog kluba Split 1950 koja će u grad pod Marjanom dovesti veći broj profesionalnih turnira.
Dio je ovo inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se potiče razvoj lokalnog profesionalnog tenisa, a Split se tako pridružio Zagrebu, Čakovcu i Šibeniku kao partnerima akcije.
“Cilj suradnje dovesti je u Split što više Futuresa, odnosno turnira koji mladim tenisačima služe kao prva stepenica prema profesionalnom tenisu. Split je ovog ljeta bio domaćin Challengera, prvog profesionalnog teniskog natjecanja u ovom gradu nakon 22 godine. To domaćinstvo odrađeno je izvrsno i to nam je smjer u kojem želimo ići i u budućnosti. Grad koji je hrvatskom tenisu dao toliko velikana zaslužuje profesionalne turnire koji će omogućiti mlađim generacijama napredak i nove uspjehe i zato nas ova suradnja posebno veseli!”- izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić koju je sa suradnicima u Splitu primio voditelj Odsjeka za sport Grada Splita Igor Maretić, predsjednik splitskog Saveza športova Andrija Polić i glavni tajnik Vlatko Škiljo.
Hrvatski teniski savez tako će sada aplicirati prema ITF-u za domaćinstva turnira kojima će nositelj TK Split 1950 dok će Grad Split osigurati novčanu nagradu za pobjednike. Suradnjom je zadovoljan i predsjednik splitskog Saveza športova Andrija Polić koji je najavio i proširenje splitske teniske infrastrukture.
Sastanku je nazočio i Goran Ivanišević koji je svjestan što ova suradnja znači za tenis u njegovom rodnom gradu.
“Suradnja je početak nove splitske teniske priče. Omogućit će generacijama koje tek dolaze da napreduju i skupljaju važne bodove na domaćem terenu, a vrlo dobro znam što to znači za mladog tenisača. Siguran sam da ćemo se uskoro svi skupa veseliti novim uspjesima splitskog tenisa!” – rekao je Goran.

Odgovori