Put prema vrhu teniske piramide Borna Goje

Borna Gojo još jedno naše splitsko dite (25 godina) je igrač čije ime je postajalo sve poznatije u svijetu tenisa.

Njegov put do US Opena nije bio lak, tu su bila tri kola kvalifikacija, gdje je morao pobijediti igrače koji se nalaze između 100 – 200 na ATP-u i nakon tri kola glavnog turnira s igračima koji su nominalno top 50 ili bolje te je igrao je dobar meč s favoriziranim Novakom Đokovićem 2:6 5:7 4:6 u osmini finala jednog od 4 najveća teniska turnira na svijetu.

Zanimljiv povijesni podatak US Opena koji se igra preko 100 godina je da se nije dogodilo da netko iz kvalifikacija uđe u glavni ždrijeb US Opena i prva tri meča dobije bez izgubljenog seta. Onda se pojavio Borna Gojo i ispisao povijest.

Ulaskom u osminu finala zaradio je 284 tisuće dolara, dok je u cijeloj karijeri od turnira dobio 745 tisuća eura. Gojo je ujedno osigurao skok sa 105. na 76. mjesto ATP ljestvice, što je najbolji plasman u karijeri splitskog tenisača.

I tako je Borna Gojo nastavio svoj put prema vrhu teniske piramide. Njegova priča ostala je zapamćena kao jedna od onih koje inspiriraju i motiviraju generacije budućih teniskih zvijezda naročito našega kluba.

Odgovori